søndag 14. juni 2009

Gammel sjarm

I et tidligere innlegg skrev jeg om vår lokale turistattraksjon,nemlig Stiklestad. Jeg tenkte jeg skulle ha en slags oppfølger på det innlegget. Jeg vil veldig gjerne vise dere alle de flotte,gamle husene som ligger der.

Dette er et gammelt bakeri fra Garnes i Verdal,bygd 1880. Her bakes deilige kringler både sommer og vinter.

Vakre syriner utenfor veggenDette huset er jeg usikker på hvor gammelt er eller hvor det kommer fra,men fint er det...Særlig de doble dørene.

Dette er Norges eldste bevarte riksvegvokterbolig. Det ble flyttet hit fra Vaterholmen ved riksveg 72 i Verdal i 1986. Huset ble innkjøpt av staten i 1870 til bruk for en av de første fire vegvoktere i Norge. Fra 1870 til 1948 bodde tre vegvoktere med sine familier her,så det var nok trangt om plassen. Jeg har selv vært oppe på loftet og det er meg en gåte hvordan alle fikk plass. Det var også i perioder skole her for vegvokterbarna.

Flott inngang!


Utskjæringer over inngangen


Bakhagen på vegvokterboligen. Disse møblene er nok av nyere dato :P


Stabburet tilhørende vegvokterboligen.

Dette er et relativt "nytt" hus på plassen..Vet ikke hvor gammelt det er eller hvor det kommer ifra. Om man titter inn vinduene så ser det riktig så koslig ut her inne.
Ville kanskje vært et flott sommerhus? Med hvite blafrende gardiner og bugnende blomsterbedd.

Stemningsbilde.
Molåna vises i bagrunnen.( den kan du lese om et annet sted i bloggen)

Det var noen av de gamle husene man kan finne her. De har alle hver sin sjarm syns nå jeg,selv om de er over hundre år gammle.
Ellers håper jeg alle har hatt en flott helg. Har vært dårlig vær her i helgen,men jeg er optimistisk på en ny uke. Gleder meg til å sitte ute på verandaen og lese en god bok =)
Dette er foressten mitt innlegg nr.50! Så gøy at jeg kan blogge og at det blir lest og satt pris på. Tusen takk alle sammen,det betyr utrolig mye :)
Ha en fortsatt fin kveld alle sammen!